Compromís amb les bones pràctiques

??????????????????????El 15 d’octubre els directors del Consorci PRBB i dels set centres del Parc van signar la seva adhesió a la nova edició del Codi de Bones Pràctiques Científiques del PRBB. Aquest codi estableix les normes i els estàndards de qualitat que s’esperen actualment d’un científic. Catorze anys després de la primera versió del Codi del PRBB, enguany s’ha publicat una cinquena edició que representa canvis significatius.

Es lliuraran còpies en paper del nou codi als diferents laboratoris dels centres del Parc, i també es pot accedir a una versió digital a goodpractice.prbb.org o descarregar-lo en format PDF.

Ara fa un any es va crear un grup de treball (GSP working group) amb representants dels centres per tal de coordinar activitats de bones pràctiques científiques al parc. Aquest grup és qui ha actualitzat el codi, tot compartint l’aprenentatge i les bones practiques científiques entre els centres. Ara, el grup durà a terme de manera regular iniciatives per millorar el coneixement sobre la integritat en l’àmbit de tot el Parc i fomentar-ne la discussió. Aquestes iniciatives seran un complement al curs obligatori sobre integritat científica “Science in Action” que fan els estudiants de doctorat en biomedicina de la UPF. Es pot contactar amb el grup de treball a l’adreça goodpractice@prbb.org.

El 2014 ha continuat el registre i lliurament de quaderns de treball als investigadors dels centres, en compliment del Codi de Bones Pràctiques Científiques del PRBB. El Consorci n’organitza el lliurament i manté un registre de tots els llibres. S’han lliurat un total de 302 quaderns durant el 2014 (328 al 2013) a investigadors del CRG (111), la UPF (104), l’IMIM (65) l’IBE (20) i el CREAL (2).

 

About PRBB Communications

We lead biomedical translational research in Southern Europe
A %d bloguers els agrada això: