Comitès del PRBB

Els dies 29, 30 i 31 d’octubre el PRBB va acollir el segon Congrés Nacional de Bioseguretat i Biocontenció organitzat per l’Associació Espanyola de Bioseguretat (AEBioS). En el comitè organitzador del congrés hi van participar Juan Martin Caballero, director de l’Estabulari del PRBB, i Montserrat Torà Barnades, directora de Serveis Cientificotècnics de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) i presidenta del Comitè de Bioseguretat del PRBB (CBS-PRBB). En aquest congrés, 3 membres del CBS-PRBB van presentar ponències relatives al model d’organització implementat pel Comitè de Bioseguretat del PRBB i a normes per a treballar en instal·lacions i laboratoris de biocontenció.

El Comitè Ètic d’Experimentació Animal (CEEA-PRBB), comitè que vetlla pel benestar dels animals d’experimentació, ha celebrat onze reunions durant l’any 2014 i ha avaluat 84 procediments experimentals: de l’IMIM (16), de la UPF (20), del CRG (18), del CMRB (7) i de centres externs (15). S’han emès un total de 77 nous certificats de projectes i s’han discutit en sessions plenàries noves formes de control i millora del benestar animal per adaptar-se a la nova legislació en matèria d’experimentació animal. El CEEA ha realitzat també la tradicional visita de control a les instal·lacions de l’estabulari, requisit de qualitat recomanat per l’AAALAC i per la legislació actual.

El Comitè d’Usuaris de l’Animalari (CUA-PRBB) es va reunir dues vegades durant l’any 2014 amb la finalitat d’abordar els diferents temes que afecten el funcionament de l’estabulari, resoldre problemes i canalitzar les propostes dels investigadors en l’àmbit de l’experimentació animal. Finalment, també, en una de les reunions es va presentar el balanç anual del funcionament de l’animalari.

El Comitè de Bioseguretat (CBS-PRBB) es va reunir tres vegades durant l’any 2014 amb la finalitat d’avaluar projectes científics i procediments de treball en els aspectes de bioseguretat. Es van avaluar 9 procediments. Entre altres activitats, es va proposar a la Comissió Intercentres de Prevenció de Riscos Laborals (CIPRL) una nova senyalització de bioseguretat recomanada por la OMS per instal·lar-la a la porta dels laboratoris de tots els centres.

 

About PRBB Communications

We lead biomedical translational research in Southern Europe
A %d bloguers els agrada això: